Van ontwerp tot bouw

BCS ondersteunt u in het gehele traject

home_energy_feature_1

Klantvraag

Uiteraard beginnen we altijd met de vraag van de klant:

- Is er sprake van hoog energieverbruik?
- Zijn de beheerkosten (te) hoog?
- Zijn de gebruikers van het pand ontevreden over het comfort?


home_energy_feature_2

Ontwerp op maat

Op basis van de klantvraag gaan wij het ontwerp maken. Rekening houdend met alle aspecten. Uiteraard brengen wij onze eigen deskundigheid ook in het ontwerp in, zoals duurzaamheid, zowel aangaande het milieu als de duurzaamheid van de installatie.Tevens houden wij bij het ontwerp rekening met het toekomstige beheer van de installatie.

home_energy_feature_3

Bouw op maat

Als het ontwerp klaar is en afgestemd, dan kan de bouw plaatsvinden. Dit kan nieuwbouw, herbouw of verbouw van een installatie zijn. Indien er bestaande componenten in een systeem herbruikbaar zijn, zullen we deze laten bestaan. Bij verbouw van een bestaande installatie zullen wij altijd rekening houden met de aanwezige medewerkers/bewoners in het pand, zodat de overlast van de bouw tot een minimum beperkt blijft.
parallax background

Klantcase Keypoint Leiden

Focus op verbruik en comfort

Voor Keypoint zijn wij erbij gevraagd, omdat het energie verbruik te hoog lag en het comfort zeer slecht. Hetgeen resulteerde in veel lege kantoren.

Onze uitdaging bij dit ontwerp lag voornamelijk in de toepasbaarheid van het laag temperatuur traject, gebruikmaken van bestaande leidingen en luchtbehandeling en flexibiliteit van in te delen ruimtes.

We hebben ervoor gekozen om per indeelbaar stramien een fancoilunit te plaatsen, welke geschikt is voor lage temperaturen. Deze zijn aangesloten op de bestaande CV en gekoeld waternet. Op het dak hebben wij 2 x 450 KW warmtepompen geplaatst, en de bestaande luchtbehandeling een change-over batterij. De hele installatie wordt bestuurd door EasyIO regelapparatuur met als gebouw beheer systeem EasyStack.

Het resultaat is zeer positief te noemen. Het comfort is goed, energieverbruik drastisch verminderd en het hele gebouw is nu voor 90% verhuurd.